torsdag 25. mars 2010

Ritt: Gent-Wevelgem

Endags klassikeren Gent-Wevelgem går av stablen førstkommende søndag. Årets utgave er den 72. av rittet. Første gangen Gent-Wevelgem ble arrangert var i 1934, og er det eneste rittet denne helgen som er en del av ProTouren. Avslutning på rittet er endret en del fra tidligere år, og er blitt enda tøffere. Partiet før målgang er fortsatt ganske flatt, hvilket passer spurterne bra hvis de fortsatt henger med. I tillegg til noen bratte stigninger blir dette et tøft ritt, og det blir spennende å se om spurterne henger med helt inn.

Fjorårets vinner av Gent-Wevelgem var ingen andre enn vår egen Edvald Boasson Hagen. Han vant rittet foran Aleksandr Kuschynski og Matthew Goss. Sistnevnte kom i mål sammen med Mathew Hayman 53 sekunder etter Boasson Hagen. Edvald var den sjette yngste vinneren av Gent-Wevelgem, like gammel som Eddy Merckx var når han vant i 1967.

Boasson Hagen sykler rittet i år også, og skal prøve å forsvare tittelen fra i fjor. Han vil få hard konkurranse av ryttere som Cancellara, Petacchi, Freire og sin gamle lagkamerat og kaptein Mark Cavendish. Jeg har plukket ut følgende 12 ryttere som jeg har ekstra troen på i årets Gent-Wevelgem: